blog-supe-fantastice-in-stil-street-food-din-intreaga-lume_09-18

Supe fantastice în stil street food din întreaga lume

Supe în stil street food din întreaga lume!

Supele au câștigat din ce în ce mai mult teren în domeniul street food în ultima vreme. În preajma universităților, a clădirilor de birouri, a centrelor turistice și a traseelor de excursie apar tot mai multe restaurante și alte localuri specializate pe supe, cu meniuri pline de imaginație. Și pe bună dreptate, deoarece supele pot fi preparate cu tehnologii relativ simple, fără să fie nevoie de o echipă întreagă de bucătari, oferind în același timp o marjă de profit foarte bună. Odată cu venirea toamnei, clienții caută mâncăruri care să le încălzească și inimile, așa că am adunat aici o listă cu supe care vor fi cu siguranță vedetele meniurilor în perioada următoare. Supele prezentate sunt foarte populare în întreaga lume, așa că vei găsi inspirații interesante, din Orientul Îndepărtat până în Mexic.

În celălalt capăt al lumii, în Vietnam, consumul de supă este aproape o chestiune națională. Supa pho, devenită faimoasă în întreaga lume, nu este rezervată doar pentru prânzul de duminică, ci se consumă zilnic, atât la micul dejun, cât și la cină. Ea reprezintă un stil de viață și o filosofie. Pho este o supă aromată, gătită din oase de vită, care are ca strămoș boullion-ul coloniștilor francezi. Zeama de la supă este aromată în mod tradițional cu ceapă prăjită, ghimbir, sos de pește, puțin zahăr și un amestec de mirodenii care se schimbă mereu, cu scorțișoară, anason stelat, piper și cardamom. Adaosul poate fi format din tăiței de orez, carne de vită și cât mai multe ierburi, coriandru și ceapă verde. Pho este un fel de mâncare stradală „condamnat” la succes, iar cine știe să-l pregătească va face cu el o afacere bună. Nu degeaba în marile orașe occidentale cu greu găsești o stradă sau un cartier fără restaurant de pho. Această supă este preferată în special de studenți, deoarece este atât accesibilă ca preț, cât și sățioasă, dar și un remediu de nădejde în caz de mahmureală.

Supa de borș, populară în țările din Europa de Est, în special în Polonia, Ucraina și Rusia, se potrivește perfect pentru lunile mai reci de toamnă. Baza sa este dată tot de o supă concentrată de vită, aromată cu multe legume caramelizate și suc de sfeclă roșie. Mărarul este condimentul tradițional pentru borș, care este adesea servit cu smântână și pâine neagră de secară cu aromă de coriandru specifică regiunii, așa-numitul borodinsky. Datorită consistenței sale, supa de borș poate fi considerată un fel de mâncare complet, mai ales dacă este servită cu o varietate de adaosuri nutritive. Poate fi însă prezentată și ca o specialitate de restaurant, deoarece zeama de culoare roșu rubiniu are un aspect deosebit de elegant, care este chiar scos în evidență de legumele tăiate uniform.

Supele cremă se numără, de asemenea, printre cele mai populare feluri de mâncare în lunile mai reci, în special atunci când sunt aromatizate cu mirodenii care intensifică senzația de căldură. Tipice sunt supele cremă pe bază de curry, care sintetizează aromele indiene. Toamna nu există un succes mai mare decât o supă cremă de cartofi dulci cu o bază de ceapă, chili, ghimbir și usturoi. O putem prepara chiar și într-o versiune complet vegană, folosind suc de nucă de cocos în loc de lapte pentru a-i da o consistență cremoasă. O modalitate practică de a pregăti un astfel de fel de mâncare este de a folosi cartofii dulci cuburi de la Aviko, un ingredient de cea mai bună calitate, preparat la cele mai înalte standarde, cu care putem economisi bani și ore bune de muncă. Această supă poate fi servită excelent și într-un restaurant, dar și la pahar, la evenimente în aer liber sau lângă terenurile de sport.

Pui, tortilla crocantă, avocado cremos și lime proaspăt. Acestea sunt ingredientele de bază pentru una dintre cele mai populare supe din Mexic, sopa de lima, un fel de mâncare stradală popular nu doar în restaurantele locale și bufetele din orice oraș mexican, ci și în Europa. Baza acestui preparat este o supă ușoară de pui, aromată cu mirodenii precum scorțișoara, cu ardei habanero picant și cuișoare. Carnea de pui, tăiată în bucățele sau fărâmițată, se adaugă din nou în supa astfel aromată, împreună cu avocado tăiat în cubulețe. Supa se servește cu oregano proaspăt și suc de lămâie, pentru un plus de prospețime, sau i se adaugă tortilla crocantă ca garnitură.