ANTREURI
INGREDIENTE
AVIKO
8 Batoane de Mozzarella
8 Chicken Pops
8 Inele de Ceapă Cheez
ALTELE
8 frigărui Caprese cu tomate cherry& mini mozzarella*
50 g prosciutto di San Daniele
50 g spianata romana
1 porție mini burrata cu busuioc-lămâieulei de măsline*
50 g brânză Parmezan sau brânză pecorino brânză
1 porție de creveți* usturoi-chilli
1 focaccia
SOSURI
1 porție de pesto* de rucola
BATOANE *CHICKEN POP CAPRESE - 8 BUCĂȚI
Pregătiți Chicken Pops conform instrucțiunilor. Așezați 8 frigărui de tapas cu Chicken Pops, 8 tomate cherry și 8 bile de mini mozzarella. Ornați cu puțin pesto de rucola, dacă doriți.
*MINIBURRATA CU BUSUIOC-LĂMÂIE ULEI DE MĂSLINE - 4 PORȚII
Curățați 1 lămâie și radeți coaja galbenă.
Tocați frunzele de la 1 crenguță de busuioc. Se amestecă coaja de lămâie și busuiocul tocat cu 75 ml ulei de măsline extravirgin.
Stropiți 4 mini burrata cu puțin ulei de măsline lămâie-busuioc chiar înainte de servire. Păstrați uleiul de busuioc de lămâie într-o sticlă curată, la loc răcoros (din frigider).
CREVEȚI CU USTUROI-CHILLI *HOT- 4 PORȚII
Preîncălziți cuptorul la 220 ºC. Se tamponează bine 500 de grame de creveți mari cruzi cu hârtie de bucătărie și asezați-le pe tava de copt. Stropiți-le cu 3 linguri de ulei de măsline.
Prăjiți creveții în cuptorul preîncălzit timp de 15 până la 20 de minute, până când sunt gata.
Între timp, amestecați o marinată din sucul și coaja de la 1 lămâie, 1 cățel de usturoi presat, ½ linguriță de fulgi de ardei iute și 6 linguri de ulei de măsline extravirgin.