Cartofi gratinați cu rozmarin și pancetta
INGREDIENTE
- 8 cartofi gratinați cu cașcaval și smântână de la Aviko
- 100 g roșii semi-uscate în ulei (din conservă sau preparate în casă)
- 1 lingură de ulei de măsline
- 100 g șuncă pancetta feliată
- 8 crenguțe de rozmarin de aceeași lungime
Produsul folosit
MOD DE PREPARARE
- Se preîncălzește cuptorul la temperatura de 220°C. Se pun cartofii gratinați pe tava de copt și se lasă în cuptorul preîncălzit timp de 20-25 de minute, până când capătă o crustă aurie și sunt pătrunși bine.
- Între timp, se pasează roșiile cu ajutorul unui mixer vertical. Se încinge uleiul de măsline într-o tigaie. Se călește pancetta timp de 4 minute, până când devine crocantă.
- Se așază cartofii gratinați pe un platou. Deasupra se pune pasta de roșii. Se așază apoi pancetta în cantitate egală pe fiecare cartof, pe care se pune și câte o crenguță de rozmarin.
Pont: Ai vrea un preparat fără carne? Poți înlocui pancetta cu năut prăjit crocant, care poate fi asezonat cu puțin chimion, boia (afumată) și sare de mare.