cartofi-gratinati-cu-rozmarin-si-pancetta

Cartofi gratinați cu rozmarin și pancetta

INGREDIENTE

  • 8 cartofi gratinați cu cașcaval și smântână de la Aviko
  • 100 g roșii semi-uscate în ulei (din conservă sau preparate în casă)
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 100 g șuncă pancetta feliată
  • 8 crenguțe de rozmarin de aceeași lungime
aviko_premium_cartofi_gratinati_cascaval_smantana

MOD DE PREPARARE

  1. Se preîncălzește cuptorul la temperatura de 220°C. Se pun cartofii gratinați pe tava de copt și se lasă în cuptorul preîncălzit timp de 20-25 de minute, până când capătă o crustă aurie și sunt pătrunși bine.
  2. Între timp, se pasează roșiile cu ajutorul unui mixer vertical. Se încinge uleiul de măsline într-o tigaie. Se călește pancetta timp de 4 minute, până când devine crocantă.
  3. Se așază cartofii gratinați pe un platou. Deasupra se pune pasta de roșii. Se așază apoi pancetta în cantitate egală pe fiecare cartof, pe care se pune și câte o crenguță de rozmarin.

Pont: Ai vrea un preparat fără carne? Poți înlocui pancetta cu năut prăjit crocant, care poate fi asezonat cu puțin chimion, boia (afumată) și sare de mare.