cartofi-gratinati-cu-trufe-si-ciuperci

Cartofi gratinați cu trufe și ciuperci

INGREDIENTE

aviko_premium_cartofi_gratinati_cascaval_smantana

MOD DE PREPARARE

  1. Se preîncălzește cuptorul la temperatura de 220°C. Se așază cartofii gratinați în tavă, iar deasupra se pune cu lingura pasta de trufe. Se lasă cartofii gratinați în cuptorul preîncălzit timp de 20-25 de minute, până când capătă o crustă aurie și sunt pătrunși bine.
  2. Se șterg bine ciupercile, iar cele mai mari se taie bucăți. Se topește untul într-o tigaie. Se sotează ceapa și usturoiul timp de 2 minute.
  3. Se adaugă ciupercile și se călesc timp de 5 minute. Se adaugă smântâna și se lasă în continuare pe foc pentru încă 1-2 minute. Se asezonează amestecul de ciuperci călite (duxelles) cu sare, piper și pătrunjel. Se pun cartofii gratinați pe un platou, iar deasupra se așază cu lingura amestecul de ciuperci.

Pont: Se combină foarte bine cu friptură sau șnițel de vițel și o salată verde proaspătă.