Cartofi gratinați cu trufe și ciuperci
INGREDIENTE
- 4 cartofi gratinați cu cașcaval și smântână de la Aviko
- 3 linguri de pastă de trufe
- 150 g ciuperci
- 25 g unt
- 1 hașmă, tocată mărunt
- 1 cățel de usturoi pisat
- 3 linguri de smântână
- 4 fire de pătrunjel, tocate mărunt
Produsul folosit
MOD DE PREPARARE
- Se preîncălzește cuptorul la temperatura de 220°C. Se așază cartofii gratinați în tavă, iar deasupra se pune cu lingura pasta de trufe. Se lasă cartofii gratinați în cuptorul preîncălzit timp de 20-25 de minute, până când capătă o crustă aurie și sunt pătrunși bine.
- Se șterg bine ciupercile, iar cele mai mari se taie bucăți. Se topește untul într-o tigaie. Se sotează ceapa și usturoiul timp de 2 minute.
- Se adaugă ciupercile și se călesc timp de 5 minute. Se adaugă smântâna și se lasă în continuare pe foc pentru încă 1-2 minute. Se asezonează amestecul de ciuperci călite (duxelles) cu sare, piper și pătrunjel. Se pun cartofii gratinați pe un platou, iar deasupra se așază cu lingura amestecul de ciuperci.
Pont: Se combină foarte bine cu friptură sau șnițel de vițel și o salată verde proaspătă.