Churros cu pere, înghețată și sos de ciocolată
Combinația dintre churros și sosul de ciocolată este irezistibilă. Poate fi servită sub formă de ghirlandă,
împreună cu o cupă de înghețată și bucăți savuroase de pară. Un desert ideal pentru împărțit cu cei dragi.
Ingrediente (4 porții)
- 300 g de churros de la Aviko
- 125 ml de frișcă lichidă (o cutie)
- 125 g de ciocolată neagră
- O pară
- 500 ml de înghețată de vanilie
- O lingură mică pentru înghețată
Produsul folosit
Mod de preparare
Timp de gătire: 20 de minute
- Se încălzește frișca într-o cratiță.
- Se rup 100 g de ciocolată în cubulețe, care se adaugă în frișcă. Se lasă totul la foc mic și se amestecă până când se obține un sos de ciocolată fin.
- Se prepară churros în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj.
- Între timp, se taie para pe jumătate și se scot semințele. Pulpa se taie bucăți egale.
- Se aranjează prăjiturelele churros alternativ cu bucățile de pară, în formă de ghirlandă, pe o farfurie întinsă mare. Deasupra se pun câteva cupe de înghețată, peste care se toarnă puțin sos de ciocolată. Ce rămâne se servește într-un bol mic, în care să se poată înmuia bucățile de churros. Restul de ciocolată se rade deasupra preparatului, care se servește imediat.
Pont: Desertul este la fel de delicios și dacă este servit cu pere din compot.