Crutoane de cartofi rași cu brânză Camembert și smochine coapte
INGREDIENTE
- 12 plăcinte rotunde din cartofi rași de la Aviko
- 3 smochine
- 1 lingură de oțet balsamic
- 200 g brânză Camembert
- 3 crenguțe de cimbru
Produsul folosit
MOD DE PREPARARE
- Se preîncălzește cuptorul la temperatura de 220°C. Se curăță smochinele și se taie în sferturi, apoi se amestecă bine cu oțet balsamic și se pun într-o tavă, pe hârtie de copt.
- Se lasă smochinele în cuptorul preîncălzit timp de 5 de minute, până când devin zemoase. Între timp, se prepară plăcintele de cartofi rași în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj. Se taie brânza Camembert în felii.
- Se așază plăcintele de cartofi pe un platou, sub forma unei coronițe. Peste plăcinte se pun feliile de Camembert, iar deasupra se așază smochinele. Se presară frunze de cimbru și se asezonează cu piper după gust.
Un astfel de platou cu plăcinte de cartofi rași se pregătește foarte rapid. Se pot prepara smochinele în prealabil, apoi pot fi lăsate să se răcească la temperatura camerei. În acest fel, vor mai rămâne de preparat doar plăcintele de cartofi înainte de servire.
Pont: Rețeta este delicioasă și cu brânză Brie, mozzarella de bivoliță sau brânză Roquefort.
Pont: Chiar și reci, crutoanele de cartofi rași sunt gustări delicioase pentru orice petrecere!