parada-de-cartofi-gratinati

Paradă de cartofi gratinați

INGREDIENTE

  • 4 cartofi gratinați cu cașcaval și smântână de la Aviko

CU TRUFE ȘI ȘUNCĂ SERRANO

  • 2 linguri de pastă de trufe
  • 50 g măsline negre fără sâmburi
  • 4-8 bucăți de șuncă Serrano
  • 1 fir de pătrunjel

CU BRÂNZĂ DE CAPRĂ, SFECLĂ ȘI MĂRAR

  • 75 g cremă de brânză proaspătă de capră
  • 2 bucăți mici de sfeclă, fierte (50 g fiecare)
  • 1 fir de mărar

CU BRÂNZĂ CAMEMBERT, PARĂ LA ABUR ȘI CIMBRU

  • 100 g brânză Camembert
  • 3 pere preparate la abur
  • 2 crenguțe de cimbru

CU PESTO ROȘU, MOZZARELLA ȘI CIUPERCI SHIITAKE

  • 2 linguri de pesto roșu
  • 1 bilă de mozzarella (125 g)
  • 4 ciuperci shiitake
  • 1 crenguță de busuioc
aviko_premium_cartofi_gratinati_cascaval_smantana

MOD DE PREPARARE

  1. Se preîncălzește cuptorul la temperatura de 220°C. Se așază cartofii gratinați pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  2. Cartofi gratinați cu trufe și șuncă de Serrano: se întinde pasta de trufe pe cartofi, deasupra se pun măslinele, în cantitate egală și se presară totul cu piper după gust. Se înfășoară fiecare cartof în 1-2 felii de șuncă Serrano.
  3. Cartofi gratinați cu brânză de capră, sfeclă și mărar: se întinde crema de brânză de capră pe cartofi. Bucățile de sfeclă se feliază și se așază alături. Cartofii proaspăt scoși din cuptor se asezonează cu piper după gust și mărar tăiat mare.
  4. Cartofi gratinați cu brânză Camembert, pară la abur și cimbru: se așază felii de Camembert pe cartofii gratinați. Deasupra se pun și felii de pară fiartă. Cartofii proaspăt scoși din cuptor se asezonează cu piper după gust și câteva frunze de cimbru.
  5. Cartofi gratinați cu pesto roșu, mozzarella și ciuperci shiitake: se întinde pesto pe cartofii gratinați. Mozzarella se taie felii, iar ciupercile se taie în jumătăți. Se așază aceste ingrediente peste cartofii gratinați. Deasupra se presară piper după gust. Cartofii proaspăt scoși din cuptor se ornează cu frunze busuioc.
  6. Se lasă cartofii gratinați în cuptorul preîncălzit timp de 20-25 de minute, până când capătă o crustă aurie și sunt pătrunși bine.