Picior de miel cu rozmarin, usturoi și gratinați
Ingrediente
10 porții
- 10 buc Aviko Cartofi gratinaţi cu caşcaval şi smântână
- 4 kg pulpă de miel (dezosată, legată)
- 5 crengute de rozmarin
- 125 g de unt
- 1 kg de fasole verde
- 1,5 morcovi, tăiați în felii subțiri
- 375 g brânză Gruyère rasă
- 5 linguri de muștar cu boabe grosiere
- 10 linguri de miere
- 2 linguri de ulei de măsline
- 3 șalote, tocate mărunt
- nucșoară proaspăt rasă
- 2-3 lingurițe de oțet natural
Mod de preparare
- Preîncălziți cuptorul la 180°C. Se fac incizii de 2 cm în carne și se umple cu usturoi și crenguțe de rozmarin. Se așează piciorul de miel într-o tavă de prăjit și se presară sare și piper.
- Se întinde jumătate din untul peste carne și se prăjește piciorul de miel în cuptorul preîncălzit timp de 50-60 de minute. Între timp, fierbeți fasolea în apă cu sare timp de 6 minute.
- Se scurge și se răcește fasolea. De asemenea, le puteți pune într-un castron cu apă și cuburi de gheață pentru a opri procesul de gătire și a păstra culoarea.
- Așezați gratinații Aviko pe o tavă de copt. Se așează deasupra feliile de morcov și se presară brânza, eventual se adaugă puțin piper după gust.
- Scoateți piciorul de miel din cuptor. Se amestecă muștarul și mierea până se obține o consistență omogenă. Se unge piciorul de miel cu amestecul și se introduce în cuptor pentru încă 10-15 minute. După ce ați scos carnea, lăsați-o sub folie de aluminiu pentru a se odihni.
- Se mărește temperatura cuptorului la 220°C, se introduc gratinații și se coc timp de 25 de minute până când devin aurii.
- Se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie. Prăjiți șalota timp de 1 minut. Se adaugă fasolea și restul de unt și se lasă să fiarbă la foc mic timp de 5 minute. Se asezonează cu nucșoară, sare și piper. Se stropește cu oțet și se ia de pe foc.
- Tăiați piciorul de miel în felii. Se servește pe o planșetă cu griș și fasole.
Poftă bună!