Plăcinte din cartofi rași cu somon și cremă de mazăre cu limetă
INGREDIENTE
- 8 plăcinte rotunde din cartofi rași de la Aviko
- 75 g mazăre (congelată)
- 1 lingură de smântână
- 2-3 lingurițe de zeamă de limetă
- 100 g file de somon afumat
- creson
Produsul folosit
MOD DE PREPARARE
- Se încălzește grătarul. Se fierbe mazărea în apă cu sare, timp de 8 minute. Se scurge și se pasează cu ajutorul unui mixer vertical, iar piureul obținut se lasă la răcit.
- Se încorporează smântâna în piureul de mazăre. Se asezonează cu zeama de limetă, sare și piper.
- Se frig plăcintele de cartofi pe grătar timp de 10 minute, până când se pătrund și capătă o crustă aurie. Trebuie întoarse din când în când, pentru a nu se arde. Între timp, se porționează fileul de somon afumat în 8 fâșii.
- Se așază plăcintele de cartofi pe un platou. Se pune cu lingura cremă de mazăre și limetă pe fiecare plăcintă de cartofi.
- Se împarte somonul în mod egal pe plăcinte, iar deasupra se presară creson și piper.
Extra luxos! Se poate înlocui somonul cu stridii. Se scot stridiile din carapace și se așază peste crema de mazăre de pe plăcintele de cartofi rași. Se servesc alături de felii de lime care pot fi stoarse peste stridii.