Plăcinte rotunde din cartofi cu salată de ton și ceapă roșie prăjită
INGREDIENTE
- 4 plăcinte rotunde din cartofi rași de la Aviko
- 1 ceapă roșie
- 2 lingurițe de ulei de măsline
- 1 hașmă mică
- 1 linguriță de capere
- 100 g de ton în ulei de măsline
- (din conservă, scurs)
- 2 linguri de smântână
- 1 fir de mărar
Produsul folosit
MOD DE PREPARARE
- Se prepară plăcintele de cartofi rași în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj. Plăcintele pot fi și fripte timp de aproximativ 10 minute.
- Ceapa se curăță și se taie în felii late de 1 cm. Se ung feliile de ceapă cu ulei de măsline, apoi se prăjesc pe grătar sau într-o tigaie timp de 4-5 minute pe fiecare parte, până devin aurii.
- Între timp, hașma se toacă foarte mărunt, la fel ca și caperele. Se amestecă tonul cu hașma, caperele și smântâna. Salata de ton se condimentează cu sare și piper după gust. Se taie mărarul nu foarte mărunt.
- Se așază plăcintele de cartofi pe un platou. Deasupra se pune salata de ton și ceapa roșie prăjită. Deasupra se presară mărarul tocat.
Pont: Salata de ton se poate asezona și cu fulgi de ardei iute.