Salată de dovleac cu mămăliguță, nuci și pepite negre
Ingrediente
10 porții
• 1 kg de Bulete cu brânză Cheddar neagră (5 bucăți /persoană)
• dovleac
• ulei de măsline
• oțet balsamic
• miere
• sare și piper
• nuci
• fetică
Mod de preparare
Dovleacul se curăță, se îndepărtează semințele și se taie în cuburi de aprox. 2 x 2 cm. Cuburile se așază pe hârtie de copt și se stropesc cu puțin ulei de măsline. Se coc în cuptorul preîncălzit la 200 °C timp de 10-15 minute sau până când se înmoaie și capătă o culoare maro deschis. Dovleacul se lasă la răcit (se asezonează cu sare și piper proaspăt măcinat).
Pregătiți un dressing (vinegretă) din 2 părți de ulei de măsline și o parte de oțet balsamic. Adăugați puțină miere, sare și piper.
Bulete cu brânză Cheddar neagră cu ardei jalapeño se pregătesc conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Așezați frunzele de fetică pe o farfurie sau într-un bol și presărați dressing. Adăugați dovleacul copt și nucile (rumenite ușor la tigaie fără ulei) pe deasupra și finisați cu Bulete cu brânză Cheddar neagră cu ardei jalapeño proaspăt pregătite.
Poftă bună!