churros-cu-compot-cald-de-merișoare-și-înghețată

Churros cu compot cald de merișoare și înghețată

Uită de combinația clasică de înghețată cu sos cald de cireșe și, în schimb, de data aceasta surprinde-ți clienții cu un desert crocant cu churros, compot cald de merișoare și înghețată

Ingrediente:

  • 8 churros de la Aviko
  • 350 g de merișoare
  • 150 ml de suc de mere neîndulcit
  • 50 g de zahăr
  • 2 lingurițe de scorțișoară măcinată
  • 3 bucăți de anason stelat
  • O lingură de zahăr pudră
  • 4 cupe de înghețată de vanilie
  • 4 frunze de mentă

Mod de preparare 

  1. Se pun într-o cratiță merișoarele, împreună cu sucul de mere, zahărul, o linguriță de scorțișoară și anasonul. Se dă totul în clocot, apoi se lasă la fiert la foc mediu timp de 10 minute, până când merișoarele încep să se spargă.
  2. Se ia cratița de pe foc și se lasă la răcit, la temperatura camerei. Compotul de merișoare astfel preparat se păstrează la frigider, într-un recipient acoperit.
  3. Se prepară churros în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj.
  4. Între timp, se încălzește compotul la foc mic – se mai poate adăuga suc de mere sau apă, dacă este nevoie.
  5. Se amestecă zahărul pudră cu restul de scorțișoară măcinată.
  6. Se pune câte o porție de compot de merișoare în fiecare dintre cele 4 farfurii. Deasupra se pune câte o cupă de înghețată de vanilie. Se adaugă și prăjiturelele churros și se presară amestecul de zahăr și scorțișoară. Desertul se ornează cu câte o frunză de mentă.

Sfat : Compotul de merișoare se poate prepara cu 2-3 zile în avans și se păstrează la frigider, într-un recipient acoperit.