Clătite din cartofi cu ou poșat, sos hollandaise și cepșoară
Ingrediente
10 porții
- Aviko Potato Pancakes Reibekuchen – 30 bucăți (1,8 kg)
- 10 ouă
- 6 ouă pentru sos
- 10 g de sare
- 50 ml de oțet din vin alb
- 200 g de unt
- o legătură de cepșoară
- 10 g de piper măcinat
Mod de preparare
- Se prepară clătitele din cartofi de la Aviko în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj.
- Se prepară 10 ouă poșate, fierbându-le în apă cu puțină sare și oțet.
- Din ouăle rămase se folosesc gălbenușurile, care se condimentează cu sare și oțet și se amestecă bine cu unt fierbinte. Se asezonează cu piper.
- Pe farfuriile de servire se pun clătitele, peste care se toarnă sos hollandaise, iar deasupra se așază câte un ou poșat. Preparatul se ornează cu cepșoară.