Fâșii de calamar pe pat de salată de cartofi cu sos aioli și ceapă verde caramelizată
Ingrediente
10 porții
- Aviko Squid Strips – 60 bucăți (aproximativ 0,9 kg)
- 500 g de cartofi noi
- o jumătate dintr-o căpățână mică de usturoi
- 250 g de maioneză
- 1 lămâie
- 10 g de sare
- 10 g de piper măcinat
- un fir de ceapă verde
- 10 ml de vin de Porto
Mod de preparare
- Se prepară fâșiile de calamar de la Aviko în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj.
- Cartofii se fierb în coajă și se taie în jumătăți.
- Usturoiul se învelește în folie de aluminiu și se coace în cuptor până se înmoaie. Se scot cățeii de usturoi prin presare și se amestecă bine cu maioneză și zeamă de lămâie. Se condimentează cu sare și piper.
- Se taie ceapa verde, se trage puțin la tigaie în ulei de măsline, se asezonează cu sare, iar la final se pune vinul de Porto. Se lasă pe foc până când vinul se evaporă.
- Cartofii calzi se așază pe farfurii, lângă ei se pun fâșiile de calamar de la Aviko, iar deasupra se presară ceapa verde.
- Sosul aioli se servește într-un vas separat.