Gustări cremoase cu ardei jalapeño și bulete de cartofi cu sosuri colorate: ketchup de caise și iaurt cu busuioc
Ingrediente
10 porții
- Aviko Creamy Jalapeño Snacks – 70 bucăți (aproximativ 1,75 kg)
- Bulete de cartofi Aviko Pom' Noisettes – 200 bucăți (aproximativ 2,2 kg)
- 400 g de caise
- 100 g de zahăr
- 80 ml de oțet din vin alb
- 500 ml de iaurt (natural)
- 20 g de sare
- 10 g de piper
- frunze de busuioc
- 1 lămâie
Mod de preparare
- Se prepară produsele Aviko în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj.
- Peste caisele curățate de sâmburi se presară zahăr, după care se lasă pe foc timp de aproximativ 20 de minute. Fructele fierte se pasează, li se adaugă apoi oțet și se mai lasă cinci minute să scadă.
- Se amestecă iaurtul cu sare și piper și se adaugă busuioc tocat și zeamă de lămâie.
- Se servesc gustările Aviko împreună cu cele două sosuri, decorând preparatul cu felii de lămâie și frunze de busuioc.