Loaded fries cu ciuperci al pastor
Ingrediente
Porții: 1
- 150 g de cartofi prăjiți Super Crunch cu coajă, de 9,5 mm, de la Aviko
- 200 g de mix de ciuperci (shitake, portobello)
- 3 rondele de ananas
Marinadă
- 1 linguriță de pastă Achiote
- 2 căței de usturoi
- 1 ardei chilli roșu
- zeama de la o lămâie
- 1 linguriță de boia afumată
- 1 linguriță de pudră de chimion
- 1 linguriță de oregano
- 1 linguriță de sare
Salsa
- 1/ 2 ceapă roșie
- 50 g de roșii cherry
- 2 ardei chilli roșii
- zeamă de limetă
- 1/2 linguriță de sare
Sos de avocado
- 1 avocado
- zeamă de limetă
- un vârf de cuțit de sare
Pentru servire
- brânză albă fărâmițată (sau înlocuitor pe bază de plante pentru vegani)
- 1 ardei chilli roșu
- o mână de frunze de coriandru
- felii de limetă
Mod de preparare
- Pentru marinadă, se pasează împreună toate ingredientele, până când se obține o pastă.
- Se taie ciupercile în bucăți mari, se pun în marinadă și se lasă la marinat timp de o oră.
- Pentru salsa, se prăjesc bine ceapa, roșiile și ardeii chilli într-o tigaie de fontă, apoi se pasează împreună cu sare și limetă.
- Se frig ciupercile pe un grătar foarte bine încins sau într-o tigaie, secretul fiind ca legumele să aibă urme de carbonizare pe alocuri.
- Se prepară cartofii prăjiți Super Crunch în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj.
- Se frig și rondelele de ananas pe grătar.
- Pentru sosul de avocado se pasează ingredientele împreună.
- Peste cartofii prăjiți se pun sosul de avocado, salsa, ananasul și ciupercile, iar deasupra se presară brânza, ardeii chilli feliați, coriandru și felii de limetă.