Loaded fries cu tajine de miel
Ingrediente
Porții: 4
Tajine de miel
- 500 g de carne de miel tăiată cuburi
- 1 ceapă albă (tocată)
- 4 căței de usturoi
- 2 linguri de mix de condimente Ras el Hanout
- 1 linguriță de pastă de ardei iute Harissa
- 400 g de roșii tocate
- 500 ml de supă de pui
- 15 ml de ulei de măsline
Dressing tahini
- 50 g de tahini
- 10 ml de apă
- 10 ml de ulei de măsline
- zeama de la o lămâie
- 1/2 linguriță de sare
- 1 cățel de usturoi
- o mână de pătrunjel
Pentru decor
- 20 g de migdale tocate
- 10 g de semințe de rodie
- o mână de frunze de coriandru
Mod de preparare
- Se condimentează carnea de miel cu jumătate din cantitatea de amestec Ras el Hanout, apoi se prăjește într-un vas termorezistent, până când se rumenește ușor.
- Se scoate carnea din vas și se adaugă ceapa, care se călește.
- Se adaugă usturoiul tocat și se mai lasă vasul pe foc încă un minut.
- Se adaugă restul mixului de condimente și se mai călesc ceapa și usturoiul încă 30 de secunde, apoi se pun roșiile tăiate, pasta Harissa și supa de pui.
- Se pune carnea înapoi în vasul de gătit și se lasă totul la fiert, la foc mic, timp de aproximativ 2 ore, până când carnea devine fragedă.
- Se prepară cartofii Grip ‘n Dip cu coajă de la Aviko în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj.
- Pentru dressing, se combină toate ingredientele și se pasează cu ajutorul unui blender până când se obține un amestec fin.
- Pentru servire, se așază cartofii într-un bol, peste care se pune sosul tajine de miel, iar deasupra dressingul tahini, migdalele, semințele de rodie și coriandrul tocat.