loaded_fries_cu_tajine_de_miel | Rețete cu produse Aviko pentru servicii alimentare

Loaded fries cu tajine de miel

Ingrediente

Porții: 4

Tajine de miel

  • 500 g de carne de miel tăiată cuburi
  • 1 ceapă albă (tocată) 
  • 4 căței de usturoi
  • 2 linguri de mix de condimente Ras el Hanout
  • 1 linguriță de pastă de ardei iute Harissa
  • 400 g de roșii tocate
  • 500 ml de supă de pui
  • 15 ml de ulei de măsline

Dressing tahini

  • 50 g de tahini
  • 10 ml de apă
  • 10 ml de ulei de măsline
  • zeama de la o lămâie
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1 cățel de usturoi
  • o mână de pătrunjel

Pentru decor

  • 20 g de migdale tocate
  • 10 g de semințe de rodie
  • o mână de frunze de coriandru
loaded_fries_cu_tajine_de_miel | Rețete cu produse Aviko pentru servicii alimentare

Mod de preparare

  1. Se condimentează carnea de miel cu jumătate din cantitatea de amestec Ras el Hanout, apoi se prăjește într-un vas termorezistent, până când se rumenește ușor.
  2. Se scoate carnea din vas și se adaugă ceapa, care se călește.
  3. Se adaugă usturoiul tocat și se mai lasă vasul pe foc încă un minut.
  4. Se adaugă restul mixului de condimente și se mai călesc ceapa și usturoiul încă 30 de secunde, apoi se pun roșiile tăiate, pasta Harissa și supa de pui.
  5. Se pune carnea înapoi în vasul de gătit și se lasă totul la fiert, la foc mic, timp de aproximativ 2 ore, până când carnea devine fragedă.
  6. Se prepară cartofii Grip ‘n Dip cu coajă de la Aviko în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj.
  7. Pentru dressing, se combină toate ingredientele și se pasează cu ajutorul unui blender până când se obține un amestec fin.
  8. Pentru servire, se așază cartofii într-un bol, peste care se pune sosul tajine de miel, iar deasupra dressingul tahini, migdalele, semințele de rodie și coriandrul tocat.
Aviko cartofi_prajiti_in_forma_de_u_extra_crocanti_cu_coaja_farfuria