Loaded Fries Wavy California
Ingrediente (pentru o porție)
- 250 g Cartofi prăjiți ondulați, crocanți și condimentați cu usturoi și ierburi aromate
- 1 șnițel din carne de pui, în crustă de pesmet
- o jumătate de ceapă roșie
- 2 linguri de maioneză
- un file de anșoa în ulei de măsline (din conservă)
- 2 lingurițe de ulei de măsline extra virgin
- 1 linguriță de zeamă de lămâie
- un sfert de căpățână de salată
- o lingură de fulgi de parmezan
- 2-3 frunzulițe de creson
- Blender sau robot de bucătărie
Produs folosit
Mod de preparare
Timp de gătire: 10 minute
- Se prepară cartofii în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj. Se prăjește șnițelul într-o tigaie, în cuptor sau la friteuză, până când crusta capătă o culoare brun-aurie și carnea este pătrunsă.
- Se taie ceapa peștișori. Cu ajutorul blenderului sau robotului de bucătărie, se pasează fileul de anșoa împreună cu maioneza și uleiul de măsline. Se asezonează cu zeamă de lămâie și piper. Se taie salata fâșii.
- Se așază cartofii pe un platou de servire sau într-un castron. Se taie pieptul de pui crocant în fâșii. Se împarte cantitatea de salată și carnea peste cartofi. Deasupra se stropește cu maioneză Caesar și se decorează cu fulgii de parmezan și cresonul.
Pont: Preferi o variantă vegetariană? Poți folosi înlocuitor vegetarian pentru carnea de pui, iar în locul fileului de anșoa poți pune o linguriță de capere.