salata_mediteraneeana_cu_mozzarella_si_masline | Rețete cu produse Aviko pentru servicii alimentare

Salată mediteraneeană cu Mozzarella și măsline

Ingrediente

Porții: 2

salata_mediteraneeana_cu_mozzarella_si_masline | Rețete cu produse Aviko pentru servicii alimentare

Mod de preparare

Se prepară batoanele de brânză Mozzarella și gustările crocante cu cremă de brânză de la Aviko în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj.

Când sunt gata, se lasă la scurs pe un prosop de hârtie.

Se marinează ceapa roșie

Ceapa roșie se taie în felii subțiri și se marinează într-un amestec de oțet, apă și puțin zahăr timp de cel puțin 30 de minute, după care se scurg de lichid.

Se pregătește salata

Într-un bol mare pentru salată, se amestecă rucola și baby spanacul, ca bază pentru salată. Se adaugă roșiile cherry tricolore tăiate pe jumătate, bucățile de brânză Mozzarella de bivoliță, ceapa roșie marinată și măslinele verzi. Se taie batoanele de Mozzarella în bucăți și se împrăștie în salată, împreună cu gustările crocante cu cremă de brânză.

Se potrivește salata

Se stropește salata cu ulei de măsline și sos de măsline. Se condimentează cu sare și piper proaspăt măcinat, după gust și se amestecă ușor, pentru ca ingredientele să se combine. Peste salată se pun și feliile de ridichi proaspete, pentru un accent final crocant. Se mai amestecă puțin salata, după care se servește imediat.

Sfat de la chef

Această salată mediteraneeană este o simfonie de arome și texturi, cu brânzeturi cremoase, legume crocante și gustul inconfundabil al măslinelor, desăvârșite de un dressing ușor și plin de savoare. Este perfectă fie ca fel de mâncare individual, fie ca garnitură pentru diverse feluri principale.