Clătite din cartofi cu dulceață de ceapă roșie, smântână și lămâie la grătar
Ingrediente
10 porții
- Aviko Potato Pancakes Reibekuchen – 30 bucăți (1,8 kg)
- 1 kg de ceapă roșie
- 50 ml de ulei de rapiță
- 10 g de sare
- 10 g de zahăr
- 100 ml de oțet din vin alb
- 600 ml de smântână
- 6 lămâi
Mod de preparare
- Se prepară clătitele din cartofi de la Aviko în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj.
- Ceapa se taie peștișori, se călește și se asezonează cu sare și zahăr. Se adaugă oțetul și se mai lasă la fiert timp de aproximativ 15 minute.
- Lămâile se rad de coajă. Apoi se taie felii și se pun pe grătar.
- Pe farfuriile de servire se pun clătitele, iar deasupra se toarnă smântână și se așază dulceață de ceapă roșie. Pe marginea farfuriilor se pun câteva felii de lămâie la grătar.
- La final se presară coajă de lămâie.