Mini gustări din cartofi rași cu condimente masala și sos cu fruct de tamarin
Ingrediente
Porții: 4
- 48 bucăți de mini gustări din cartofi rași (Rösti Bites)
- 1 linguriță de chaat masala
- o jumătate de linguriță de turmeric măcinat
- sare după gust
Pentru sosul cu fruct de tamarin
- un sfert de cană de pastă de fruct de tamarin
- un sfert de cană de apă fierbinte
- 2 linguri de zahăr, sau zahăr după gust
- o jumătate de linguriță de chimion măcinat
- sare după gust
Pentru dressingul cu iaurt
- 1 cană de iaurt grecesc
- zeama de la o jumătate de limetă
- 1 lingură de ulei de măsline
- sare după gust
Pentru decor
- 1 ceapă roșie mică, tăiată fin
- 1 ardei chilli verde, tăiat
- 1 lingură de semințe de coriandru, pisate puțin
- 1 linguriță de semințe de negrilică
- coriandru proaspăt, tocat
Mod de preparare
Se prepară sosul cu fruct de tamarin
Se dizolvă pasta de fruct de tamarin în apa fierbinte și se strecoară prin sită, pentru a îndepărta orice element solid. Se adaugă zahărul, chimionul și sarea în lichidul cu tamarin. Se potrivește sosul adaptând dulceața și intensitatea condimentelor după preferințe.
Se prepară dressingul cu iaurt
Într-un bol mic se amestecă iaurtul grecesc, zeama de limetă, uleiul de măsline și un praf de sare. Se mixează toate până când se obține un sos fin și cremos.
Se prepară mini gustările din cartofi rași de la Aviko în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj.
Se lasă la scurs pe un prosop de hârtie, pentru a se îndepărta excesul de ulei. Cât încă sunt calde, se amestecă gustările din cartofi rași cu chaat masala, turmeric măcinat și puțină sare.
Se asamblează preparatul
Se întinde un strat de dressing cu iaurt grecesc pe fundul unei farfurii. Se aranjează mini gustările peste iaurt. Se stropește cu generozitate cu sos de fruct de tamarin. Deasupra se presară ceapa roșie, ardeiul chilli verde, semințele de coriandru pisate, semințele de negrilică și coriandrul proaspăt. Se servesc mini gustările Aviko Rösti Bites imediat, împreună cu sos extra din fruct de tamarin, alături de sosul de iaurt.
Sfat de la chef
Combinația dintre sosul picant de fruct de tamarin și condimentele masala delicate creează un contrast delicios cu iaurtul rece și mini gustările din cartofi rași crocante. Acest preparat este perfect ca aperitiv sau ca gustare.