Aviko Platou picant cu avocado, sos mole poblano cu ciocolată și sirop de arțar cu susan

Platou picant cu avocado, sos mole poblano cu ciocolată și sirop de arțar cu susan

Ingrediente

10 porții

  • Aviko Jalapeño Nacho Cheese Bites – 50 bucăți (aproximativ 1,4 kg)
  • Aviko Chili Cheddar Black Nuggets – 60 bucăți (aproximativ 1,2 kg)
  • Aviko Habanero Cheese Nuggets – 60 bucăți (aproximativ 1,2 kg)
  • 2 avocado mari
  • o jumătate dintr-o căpățână de usturoi
  • 2 ardei cayenne
  • 100 g de ceapă roșie
  • 10 ml de ulei de măsline
  • 300 ml de pastă de roșii
  • 10 g de sare
  • 50 g de zahăr
  • o jumătate de ardei chipotle afumat
  • 10 g de cardamom
  • 10 g de scorțișoară          
  • 10 g de nucșoară
  • 25 g de chimion
  • 1 tabletă de ciocolată neagră
  • 80 ml de sirop de arțar
  • 80 g de semințe de susan (alb și negru)
Aviko Platou picant cu avocado, sos mole poblano cu ciocolată și sirop de arțar cu susan

Mod de preparare

  1. Se prepară gustările picante de la Aviko în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj.
  2. Pentru guacamole: avocado se curăță, se pasează și se amestecă bine cu usturoiul tocat, ardeii cayenne și ceapa roșie tocată fin.   Se asezonează cu sare și ulei de măsline.
  3. Pentru sosul mole cu ciocolată: se încălzește pasta de roșii, se asezonează cu sare și zahăr. Se rad fin ardeiul chipotle, cardamomul, nucșoara, scorțișoara, chimionul și ciocolata. Se adaugă ingredientele rase la pasta de roșii și se amestecă bine. Sosul nu mai trebuie încălzit din nou.
  4. Într-o tigaie se face o reducție cu sirop de arțar, la care se adaugă semințele de susan.
  5. Gustările Aviko se oferă pe tocătoare de lemn și se servesc alături de sosurile pregătite, prezentate în boluri separate.
  6. Opțional: preparatul poate fi ornat cu roșii cherry și frunze de busuioc.